中考论坛

 找回密码
 立即注册
查看: 22|回复: 0

2016年中考英语单项选择专题练习《名词》

[复制链接]

30万

主题

30万

帖子

90万

积分

论坛元老

Rank: 8Rank: 8

积分
906036
发表于 2016-6-28 22:18:01 | 显示全部楼层 |阅读模式
  2016年中考英语单项选择专题练习《名词》
       
          1.掌握可数名词和不可数名词;
       
          2.掌握可数名词复数的规则变化和不规则变化;
       
          3.掌握不可数名词量的表达方式;
       
          4.掌握名词所有格的用法;
       
          5.掌握名词用作定语的用法;
       
          6.掌握专有名词的用法。
       
          (    )1.(2015·重庆A)
       
                  Dave really likes driving.I think being ais just right for him.
       
                  A.doctor        B. teacher
       
                  C.farmer        D. driver
       
          (    )2.(2015·江西)
       
          There are lots of that students have to follow in school.
       
                  A.exercises      B. problems
       
                  C.skills         D. rules
       
          (    )3.(2015·重庆B)
       
                  Theof Chongqing is really hot,but we still like living here.
       
                  A.spring        B. summer
       
                  C.autumn       D. winter
       
          (    )4.(2015·日照)
       
          Premier Li said we should speed up the Internet and lower the.
       
                  A.money       B.price
       
                  C.value        D. service
       
          (    )5.(2015·青岛)
       
                  Yesterday Lucy told us such goodthat we were all amazed at it.
       
                  A.news          B.ideas
       
                  C.suggestion     D. answer
       
          (    )6.(2015·武威)
       
                  He has a collection of. He can not only enjoy them but also use them to mail letters.
       
                  A.stamps          B.novels
       
                  C.instruments      D.magazines
       
          (    )7.(2015·泰州)
       
                  -I'm tired out these days.
       
                  -Well,you'd better keep abetween work and play.
       
                  A.promise         B.diary
       
                  C.balance         D.secret
       
          (    )8.(2015·苏州)
       
                  None of them talked.They finished their meal in.
       
                  A.silence         B.order
       
                  C.place          D.public
       
          (    )9.(2015·扬州)
       
                  -Finding information is not a big deal today.
       
                  -Well,theis how we can tell whether the information is useful or not.
       
                   A.courage         B.message
       
                   C.challenge        D.knowledge
       
          (    )10.(2015·宜昌)
       
               -A study shows that good habits play a very importantin children's education.
       
                   -I think so.
       
                   A.sense         B.part
       
                   C.reason        D.meaning
       
          (    )11.(2015·黄冈)
       
                   -What's your favourite,Jim?
       
                   -My favourite is.I often listen to it on MP3.
       
                   A.sports         B.dance
       
                   C.science        D.music
       
          (    )12.(2015·铜仁)
       
                   -What animals do you like best?
       
                   -I likebest.
       
                   A.tigers          B.apples
       
                   C.vegetables      D.trees
       
          (    )13.(2015·漳州)
       
                   -The sun is shining brightly.
       
                   -Why not wear a pair ofto protect your eyes?
       
                   A.shoes       B.pants      C.sunglasses
       
          (    )14.(2015·河北)
       
          Could you please take my picture?Here is my
       
                   A.printer         B. radio
       
                   C.player         D.camera
       
          (    )15.(2015·荆门)
       
                   -Would you like to go to the Space Museum?
       
                   -I'd love to,but I haven't made (a).I'll think about it.
       
                   A.progress        B.mistake
       
                   C.mess           D.decision  
       
          (    )16.(2015·龙东五市)
       
               -Canada is one of the largest in the world.
       
                   -That is,it is larger thancountry in Asia.
       
                   A.country;any other
       
                   B.countries;any other
       
                   C.countries;any
       
          (    )17.(2015·贵港)
       
                   -Did you go to thelast night?
       
                   -Yes,the movie was so funny that it made me laugh many times.
       
                   A.museum        B.bank
       
                   C.cinema         D.library
       
          (    )18.(2015·武汉)
       
                   -Any specialin this shopping mall now?
       
                   -Sure,we have the latest e-products on sale .
       
                   A.offer          B.price  
       
                   C.brand         D.service
       
          (    )19.(2015·常州)
       
                   -Could you tell me theof making such tasty cakes?
       
                   -Well,I just follow the instructions in the cookbook.
       
                   A.time          B.method
       
                   C.cost          D.menu
       
          (    )20.(2015·荆州)
       
                   -More and more people come to visit Jingzhou Ancient City.
       
                   -That's true.It has become theof Jingzhou.
       
                   A.effort         B.praise
       
                   C.courage       D.pride
       
          (    )21.(2015·黔南)
       
          Nowadays schools should care for the fullof a student's talents.
       
                   A.satisfaction         B.development
       
                   C.communication      D. preparation
       
          (    )22.(2015·济南)
       
                   I'm a 1ittle hungry now.I only drank somebefore I came to school.
       
                   A.bread            B.milk
       
                   C.banana           D.noodle
       
          (    )23.(2015·济南)
       
                   -Tom,are you watching TV again?
       
                   -No.I'm reading a.   
       
                   A.chess           B.ball
       
                   C.game           D.book
       
          (    )24.(2015·东营)
       
                   We can't make a sandwich without
       
                   A.bread          B.onions
       
                   C.yogurt         D.tomatoes
       
          (    )25.(2015·宿迁)
       
                   The car was out ofand hit a tree by the road.
       
                   A.danger         B. breath
       
                   C.control         D.practice
       
          (    )26.(2015·河南)
       
                   -Is this photo taken in Tibet?
       
                   -Yes.You can see beautiful snow mountain in theof the photo.
       
                   A.form          B. background
       
                   C.shape         D.instruction
       
           (    )27.(2015·镇江)
       
                    After reading the novel Treasure Island,Paul has more than before because of the main character,brave Jim
       
                    A.humour     B.wealth      C.1uck      D.courage
       
          (    )28.(2015·哈尔滨)
       
                   Health is important for us teenagers,so we should eat more vegetables such as
       
          to keep healthy.
       
                   A.tomatoes and potatoes
       
                   B.tomatos and potatos
       
                   C.tomatos and potatoes
       
          (    )29.(2015·宁夏)
       
                   -Listen! Who is singing?
       
                   -It's Betty.She has a sweet.
       
                   A.sound      B.voice      C.noise     D.speech
       
          (    )30.(2015·沈阳)
       
                   Bob has got good exam results.His parents are proud of his.
       
                   A.success     B.chance     C.idea      D.dream
       
          (    )31.(2015·云南)
       
                   You are supposed to be more careful to make fewerwhile you are writing.
       
                   A.trouble      B.matter     C.mistakes     D.problems
       
          (    )32.(2015·昆明)
       
                   The mascot (吉祥物) of Rio 2016 Olympic Games isgood luck.
       
                   A.the number of       B.the symbol of
       
                   C.the day of        D.the colour of
       
          (    )33.(2015·乌鲁木齐)
       
          Our teachers usually give us someon how to face the difficulties and challenges.
       
                   A.advice;brave       B.advices;brave
       
                   C.advices;bravely     D.advice;bravely
       
          (    )34.(2015·抚顺)
       
                   The music class gives us ato know about music from all over the world.
       
                   A.chance      B.change     C.cause      D.check
       
          (    )35.(2015·南通)
       
                   -Where are you going to spend your summer holiday,Jenny?
       
                   -I haven't made ayet.I'm going to talk about it with my family tomorrow.
       
                   A.decision        B. promise
       
                   C.journey         D.suggestion
       
          (    )36.(2015·鄂州)
       
          -I always get nervous when I startwith others.
       
                   -Take it easy.Believe in yourself.
       
                   A.expression          B.introduction
       
                   C.communication      D.celebration
       
          (    )37.(2015·淄博)
       
                   一I'll go to New York for my summer vacation,Jenny.
       
                   一It's a good.Have a good time!
       
                   A.exercise            B.offer
       
          C.promise            D.idea
       
          (    )38.(2015·桂林)
       
                   Then is some in the fridge.It's fresh.
       
                   A.milk       B.apples      C.egg
       
          (    )39.(2015·遵义)
       
                   -Can I help you,Madam?
       
                   -I want.
       
                   A.two boxes of apple
       
                   B.two glass of water.
       
                   C.two bowls of porridge
       
          (    )40.(2015·张家界)
       
                   Turn down the music.It hurts my.
       
                   A.nose      B.eyes      C.ears
       
          (    )41.(2015·泰安)
       
          The Chinese saying"A tree can't make a forest"tells us thatis very important in a football match.
       
                   A.ability          B.decision
       
                   C.teamwork       D.experience
       
          (    )42.(2015·临沂)
       
                   I live near the station.  It's only about five walk.
       
                   A.minute's         B. minute
       
                   C.minutes'         D. minutes
       
          (    )43.(2015·潍坊)
       
          On September 3 there will be somein China to celebrate the 70-year victory of the Anti- Japanese War.
       
                   A.actions          B.projects
       
                   C.traditions        D.activities
       
          (    )44.(2015·安徽)
       
                   -How can I get someabout the 2016 Olympic Games?
       
                   -Why not search the Internet?
       
                   A.information       B.experience
       
                   C.practice          D.success
       
          (    )45.(2015·广安)
       
                   -How manycan you see in the picture?
       
                   -Two.
       
                   A.dog       B.child       C.sheeps     D.sheep
       
          (    )46.(2015·德州)
       
                   The New York Times is a popular daily.
       
                   A.dictionary        B.magazine
       
                   C.newspaper        D.guidebook
       
          (    )47.(2015·温州)
       
                   Annie has a,and she is going to see her dentist today.
       
                   A.cold      B.fever      C.cough     D.toothache
       
          (    )48.(2015·滨州)
       
                   -I think dragons are theof China.Do you think so?
       
                   -I agree with you.
       
                   A.symbol         B.situation
       
                   C.promise         D.shape
       
          (    )49.(2015·天津)
       
                   In 1998,Liu Xiang'sin hurdling was noticed by Sun Haiping.
       
                   A.ability          B.trade
       
                   C.electricity       D.memory
       
          (    )50.(2015·成都)
       
                   She says her favouriteis English.
       
                   A.colour    B.sport    C.subject
       
          (    )51.(2015·武威)
       
          mothers can't go to the parents'meeting because they are too busy.
       
                   A.Jack's and Paul        B.Jack's and Paul's
       
                   C.Jack and Paul's        D.Jack and Paul
       
          (    )52.(2015·龙东五市)
       
                   -Whose room is this? Is it the?
       
                   -Yes,it is.
       
                   A.twins';Tom and Tim's
       
                   B.twin's;Tom's and Tim's
       
          C.twins';Tom and Tim
       
          (    )53.(2015·黄石)
       
                   -I'm told your class has 3 new comers.
       
                   -Yes.One is a,the other two are.
       
                   A.Japan;Germany       B.Japanese;German
       
                   C.Japanese;Germans     D.Japanese;Germen
       
          (    )54.(2015·南宁)
       
          Maori people in New Zealand touch when they meet.
       
                   A.trees      B.noses     C.caps      D.desks
       
          (    )55.(2015·随州)
       
                   -Mrs Wang was sent to teach English in a poor mountain village last year.
       
               -She said she would never forget some pleasant while working there.
       
                   A.experiments         B.expressions
       
                   C.experiences         D.emotions
       
          (    )56.(2015·攀枝花)
       
                   All theare from.
       
                   A.men doctors;Germany
       
                   B.men doctors;German   
       
                   C.man doctors;Germany
       
          D.man doctor;German   
       
          参考答案
       
          1.D 2.D 3.B 4.B 5.A 6.A 7.C 8.A 9.C 10.B 11.D 12.A13.C14.D15.D16.C 17.C 18.A 19.B 20.D 21.B 22.B 23.D 24.A 25.C 26.B 27.D 28.A 29.B 30.A 31.C 32.B 33.D 34.A 35.A 36.C 37.D 38.A 39.C 40.C 41.C 42.C 43.D 44.A 45.D 46.C 47.D 48.A 49.A 50.C 51.B 52.A 53.C 54.B 55.C 56.A 
         
回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

小黑屋|手机版|Archiver|新都网 ( 京ICP备09058993号 )

GMT+8, 2018-6-22 19:19 , Processed in 0.121292 second(s), 7 queries , WinCache On.

Powered by Discuz! X3.4

© 2001-2017 Comsenz Inc.

快速回复 返回顶部 返回列表