中考论坛

 找回密码
 立即注册
查看: 33|回复: 0

2016年中考英语单项选择专题练习《数词》

[复制链接]

33万

主题

33万

帖子

99万

积分

论坛元老

Rank: 8Rank: 8

积分
996394
发表于 2016-6-28 22:18:01 | 显示全部楼层 |阅读模式
  2016年中考英语单项选择专题练习《数词》
       
          1.掌握基数词的读法及用法;
       
          2.掌握序数词的变化及用法;
       
          3.理解数词的复数形式,了解分数的表示方法。
       
          (    )1.(2015·呼和浩特)
       
                  Boys and girls,please turn to Page and look at the picture.
       
                  A.Fifth;five       B.Five;five
       
                  C.Fifth;fifth       D.Five;fifth
       
          (    )2.(2015·凉山)
       
                  Kate is a schoolgirl.She got many presents on her birthday.
       
                  A.nine      B.the ninth      C.ninetieth       D.ninth
       
          (    )3.(2015·重庆B)
       
          It's reported that over eight people lost their lives in the earthquake in Nepal this year.
       
                  A.thousand          B.thousands
       
                  C.thousand of        D.thousands of
       
          (    )4.(2015·株洲)
       
                  December is and last month of a year.
       
                  A.the twelfth       B.twelfth        C.the twelve
       
          (    )5.(2015·苏州)
       
                  Tony's mum looks young and beautiful.It's hard to imagine she is already in her.
       
                  A.fifties      B.fifty      C.fiftieths      D.fiftieth
       
          (    )6.(2015·黄冈)
       
                  -How many friends will come to your birthday party?
       
                  -About   
       
                  A.fifteen;fifteen        B.fifteenth;fifteenth
       
                  C.fifteen;fifteenth       D.fifteenth;fifteen
       
          (    )7.(2015·恩施)
       
          The teacher was very angry because the boy made mistakes in his homework.
       
                  A.one       B.fifth       C.five
       
          (    )8.(2015·山西)
       
                  -This is the time that I come to Paris.I have been here twice.
       
                  -Me too.The world is so large that I want to see more of it.
       
                  A.first       B.second      C.third
       
          (    )9.(2015·兰州)
       
           of the land in that district is covered with trees and grass.
       
                  A.Fifth-two          B.Two-fifth
       
                  C.Fifth-second        D.Two-fifths
       
          (    )10.(2015·孝感)
       
                   Last year,three hundred English teachers took part in the English training.
       
                   A.two-month        B.two-months
       
                   C.two-months       D.two-month
       
          (    )11.(2015·绥化)
       
                   -What 's five and seven?  -It 's.
       
                   A.twelve      B.twenty      C.thirty-five
       
          (    )12.(2015·济南)
       
               -How many American students came to visit your school yesterday?
       
                   -Nine.Five are from New York,and the other are from Boston.
       
                   A.two      B.three      C.four      D.five
       
           (    )13.(2015·龙东五市)
       
           of the girls will join in the Summer Camp to visit England.
       
                   A.Three-fives     B.Third-fifths      C.Three-fifths
       
          (    )14.(2015·淮安)
       
                   During the May Day holiday,we stayed in a mountain village with trees around.
       
                   A.thousand of        B.thousand
       
                   C.thousands         D.thousands of
       
          (    )15.(2015·自贡)
       
          It is said that students like to talk with friends online.
       
                   A.two-thirds      B.two-three      C.two-third
       
          (    )16.(2015·滨州)
       
                   Two students to the opening ceremony last Friday.
       
                   A.hundreds;were invited
       
          B.hundred:were invited
       
                   C.hundreds of;invited
       
                   D.hundred of;invited
       
          (    )17.(2015·上海)
       
          Rose received a letter full of love from her parents on her birthday.         
       
          A.sixteen      B.sixteen 's     C.sixteenth      D.sixteenths
       
          (    )18.(2015·黔西南)
       
           people died because of the earthquake.
       
                   A.Two thousands         B.Thousand of
       
                   C.Two thousands of       D.Thousands of
       
          (    )19.(2015·遵义)
       
          No way!I don't think should be allowed to drive.I am worried about your safety.
       
                   A.fifteen years old       B.fifteen-year-olds        C.fifteen-year-old
       
          参考答案
       
          1.D 2.D 3.A 4.A 5.A 6.D 7.C 8.C 9.D 10.A 11.A 12.C13.C 14.D 15.A 16.B 17.C 18.D 19.B
         
回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

小黑屋|手机版|Archiver|新都网 ( 京ICP备09058993号 )

GMT+8, 2020-7-10 05:01 , Processed in 0.046825 second(s), 7 queries , WinCache On.

Powered by Discuz! X3.4

© 2001-2017 Comsenz Inc.

快速回复 返回顶部 返回列表